С високи скорости, шампанско, фоерверки и много емоции завърши „Кърджали офроуд фест 2015”

С високи скорости, шампанско, фоерверки и много емоции завърши „Кърджали офроуд фест 2015”

2.3.2015 г. 22:56:24
Повече от 7000 души наблюдаваха екстремните изпълнения на мотоциклетисти, атевистите и автомобилите 4х4 в затвореното трасе около водното огледало в центъра на Кърджали.
С много газ, скокове, пилене на гуми, обръщане и бутане състезателите преминаха през специално изграденото затворено трасе, където имаше изкуствени препядствия и денивелации на много къси разстояния.
Почти всеки втори състезател изправяше публиката на крака и получаваше възгласи на одобрение.
Атрактивните обиколки бяха последвани от изключително атрактивно и емоционално награждаване. Шампанско, конфети, фоерверки, музика и хиляди усмихнати лица.
Купите на победителите бяха връчени от кмета на Кърджали инж. Хасан Азис, председателя на БФАС Радослав Козлеков, търговският директор на „Боряна груп” Даниел Митев и организатора на събитието Тодор Христов.
Победителят в Автокрос, клас Бъги е Георги Кърджилов от „Тони Стар Силистра” с Хонда, следван от своя съотборник Генчо Богданов с Нисан и третото място за гръцкия състезател Илиас Тамалцидис с Баракуда. В клас Супер бъги води софиянецът Петър Галев с Тойота, следват от Веньо Венков и Диан Даков.
Напрегната и изпълнена с поврати надпревара при мотористите в клас Хоби завърши с победа на Михайл Митов с КТМ 525 ЕХС. С КТМ са първите петима състезатели в този клас. Втори в класирането е Стоян Пачарозов, а трети Васил Шишков.
Седемнадесет годишният Теодор Кабакчиев от Габрово грабна приза на Мото Експерт с общо времето за трите дни 11:18:075. С разлика по-малко от час е Искрен Генов с GAS GAS. Третото място е за Илиян Кузманов.
Още една нова звезда се роди е тази надпревара и в клас АТВ, най-младият състезател Иван Генчев (16 години) с KAVAZAKI взе първото място, следван от Емил Комаровски и Красимир Колев.
Състезателите в трофи категоричта бяха разделени на два класа, с различни по сложност и дължина трасета през трите дни. Първите три най-добре представили се екипажа са Владимир Димитров/Асен Василев, Василиос Пападелис/Георгиос Мисорис и Захари Зарков/Петър Янков.
В класа на експертите първите 10 места се заемат от 4 турски екипажа и 6 гръцки, като на първите три места са гърци – Тсемесоглу/Тсолакис, Фитас/Кехагиас и Кафтеранис/Радос, с разлика от 5 минути между всеки.
Клас Рсли Рейд е разделен на 4 категории. Клас Опен – бъдещите пилоти в кралския клас, като до финала успяха да достигнат сама два екипажа - второ място за Ивелин Иванов/Петко Петков и първо за Веселин Петков/Любомир Димитров.
В клас Т2 – серийни автомобили, до финала се добра само един екипаж Ивелин Иванов/Петко Петков от клуб «Етър рейсинг» Велико Търново.
Клас Т3 – UTV на първо място се класираха Николай Гочев/Димитър Боевски, следвани от Стоян Стоянов/Георги Гочев, Мартин Гочев/Димитър Янакиев.
В клас Т1 – така наречения кралски клас, прототипи на най-бързите, най-оборудваните и най-добрите автомобили, победител е кмета на Тетевен, с навигатор заместник кмета, които убедително водеха през всичките три дни Милен Милев/Десислав Стоянов. Второто място е за Георги Георгиев/Атанас Делев, а третото за екипажа Кирил Стоянов/Пламен Русев.
Последните щрихи от състезанието са снимките с всички участници и пожеланията за нови срещи.