Новини

Новини

Изключително силно начало за офроуд сезона в България!

Изключително силно начало за офроуд сезона в България!

1.3.2015 г. 17:28:11
Това е най-многобройното откриване на офроуд сезона, на старта в днешния първи ден застанаха 170 участника от България, Гърция,Турция, Румъния, Италия и Португалия.
Домакини са Община Кърджали и местните клубове, а организацията отново е възложена на професионалистите в тази област - „Клуб 4х4 Адвенчър” гр. Троян с председател Тодор Христов.
За трета поредна година Община Кърджали под егидата на кмета инж. Хасан Азис, е спонсор и съорганизатор на офроуд проявата и това превръща град Кърджали в център на международни офроуд надпревари.
В трите дни ще се проведат четири състезания едновременно – джипове, мотоциклети, АТВ и бъги, като всички са първи кръг от Националните Шампионати на България.
Днес състезателите от рали рейда трябваше да изминат 180 км., но на 60 километра след старта се наложи да финишират принудително, поради блокиране на трасето и натрупшане на състезатели.
Въпреки скъсеното, кално, изпълнено с много препятствия трасе, в днешния ден в клас рали рейд първи завърши Милен Милев с Toyota FJ Cruiser.
Изключително оспорвана борба в клас Трофи Експерт, където на първите 5 места се класираха гръцки екипажи, следвани от поругалеца Педро Пинто.
При Трофи Адвенчър първи е Владимир Димитров/Асен Василев с 45 минути преди втория.
Mногобройно присъствие в категориите мотори – 70 участника, които изминаха 40 км. специални етапи и АТВ – 25 участника 60 км. специални етапи.
Рали шампионът Крум Дончев дебютира с мотоциклет и завърши успешно първия етап. Вклас MOTO EXPERT първи е Николай Маринов, а МОТО HOBBY Даниел Петров.
Най-младият участник при мотористите е Георги Батуров от Кърджали на 15 години, класирал се на 25 място в своя клас. Най-големия е 58 години от Габрово – Ненчо Стефанов, 11 във временното класиране. Единствената дама при мотористите Денка Йорданова от Габрово не успя да завърши първият етап.
Адреналин, кал и напрегната борба и в категория ATV между първите двама Методи Петков и Христо Панчалиев.
Успорвана е борбата и между най-младия и най-възрастния участник при атевистите. Иван Генчев от Търговище – на 16 години и е 11 в класирането, а най-големия Симеон Стоянов от Габрово на 10 място.
За доброто протичане на мероприятието от приемането на заявките, регистрация, настаняване, изхранване, контроли до крайното класиране се грижи екип от 70 души.
В последният трети ден, около водното огледало в центъра на Кърджали ще се проведат състезания за мотоциклети, АТВ. Затвореното трасе е с дължина близо 2 км. и всеки състезател ще направи по 10 обиколки.