News

News

Най-дългите трасета, с много адреналин и емоции!

Най-дългите трасета, с много адреналин и емоции!

01/03/2015 21:33:18
Мръсна газ, активно разпъване на лебедките, много кал, бутане, ремонти и подкрепа от публиката – това е втория ден на Кърджали офроуд фест 2015.
Във вторият ден на „Кърджали офроуд фест” в клас рали рейд отново води кмета на Тетевен Милен Милев, с навигатор заместник кмета. Трасето беше съкратено отново, като не се кареше същата отсечка от вчера, поради свлачища и нарушено трасе. С второ време в класа е Георги Георгиев и утре ще бъде решаващата битка между тях.
В клас Трофи Експерт води победителя от миналата година Хари Кафтеранис, следват от още 4 гръцки екипажа, а поругалеца Педро Пинто се придвижи едно място напред.
В клас Трофи Адвенчър водачите от вчерашния ден отсъпиха на екипажа Кирил Кирилов/Емил Марков, с разлика от 3 минути. И за тях утешният ден ще бъде решаващ.
След краят на днешния етап, в изключително екстремното трасе в клас MOTO EXPERT от 20 участника застанали на старта, завършиха само 5, като победител днес е Теодор Кабакчиев от Габрово.
Рали шампионът Крум Дончев поради повреда в мотоциклета не стартира, но изкара денят на трасето и помагаше на закъсалите си колеги.
В категория ATV водачите от вчерашния ден Методи Петков / Христо Панчалиев запазват позицията си, следвани от екипажа на Красимир Колев.
Утре от 9 до 15 часа, около водното огледало в центъра на Кърджали ще се проведе супер специален етап на затворено трасе, където публиката може да наблюдава екстремните изпълнения на мотоциклетистите, атевистите и джиповете в клас трофи. Затвореното трасе е с дължина близо 1 км. и всеки състезател ще направи различен брой обиколки според класа.